« PIANPIANO...»

Gepubliceerd op 10-05-2021

PIANPIANO...


Langzaam maar zeker lijkt het ‘normale’ leven weer een beetje op gang te komen in la Bella waar we, wederom voor een noodzakelijke reis, op 26 april gearriveerd zijn! Vanaf die dag was Italië voor een groot deel weer zona gialla en dat betekende dat er de nodige versoepelingen zouden zijn, net zoals in Nederland vanaf 28 april.

In beide landen hield en houdt men toch het hart vast, want gelet op het aantal besmettingen was en is men niet unaniem overtuigd van het loslaten van de teugels…

Inmiddels leven we 10 mei en heeft Draghi besloten dat miv 15 mei, komend weekend dus, Italië zijn deuren weer opendoet voor de buitenlandse toeristen uit de EU, het Verenigd Koninkrijk en Israël.

De Amerikanen moeten nog even geduld hebben…

Om Italië binnen te komen wordt dan, in afwachting van een Europese Covidpas, met onmiddellijke ingang de ‘National Green Card’ van kracht. Dit betekent dat je, net zoals bij het vrije verkeer tussen de Regioni, moet kunnen aantonen dat je of volledig gevaccineerd bent, of minder dan 6 maanden geleden Covid hebt gehad of een negatieve Covid-testuitslag hebt die niet ouder is dan 48 uur.

Dit alles om de enorm getroffen toeristenindustrie, een van de belangrijkste pijlers van de Italiaanse economie, weer nieuw leven in te blazen.

Voorlopig blijft het aantal buitenlandse boekingen echter ver onder de maat.

De Italiaan zelf komt  langzaam maar zeker de straten en piazze weer op. Uiteraard zijn de restauranthouders blij dat er, buiten althans, ook ’s avonds weer gegeten mag worden! De avondklok is echter wel nog steeds van kracht dus dat betekent dat de Italiaan voor zijn doen vroeg moet eten.

Een fantastisch gevolg van de versoepelingen is dat ook veel musea weer te bezoeken zijn! In de Uffizi in Florence zijn sinds 4 mei bovendien maar liefst 14 nieuwe zalen te bezoeken!

In Milaan verdienen twee tentoonstellingen de aandacht: Le più grandi artiste del Cinquecento en Imperatrici, contadine e artiste: le donne nell’arte russa. Beide mostre dus volledig gericht op de vrouw in de kunst. Uiteraard  alleen maar coronaproof te bezoeken.
Helaas zitten groepsreizen, zoals de door Specialitalia ontwikkelde Couperusreis, er dit jaar nog niet in… 

Achter de schermen wordt echter volop gewerkt aan het seizoen 2022! Dit geldt ook voor de evenementen en huwelijken die wij, volledig op maat, weer hopen te kunnen organiseren.

Alle betrokkenen hebben aangegeven weer graag voor ons klaar te staan om ons met open armen te kunnen ontvangen. De prachtige villa padronale van de familie Martini di Cigala van het wijngoed San Giusto a Rentennano is bijna klaar voor een mooi feest…

Uiteraard kunnen we u ook nu terzijde staan bij het vinden van een mooie accommodatie mocht u toch dit jaar nog richting La Bella willen komen… Il piacere sarà tutto nostro!

Bij de Fattoria Mansi Bernardini zijn er op dit moment bijvoorbeeld nog diverse huurmogelijkheden voor september. Meld bij eventuele boeking dat u door ons op die mogelijkheid geattendeerd bent, daar zijn ze alleen maar door verguld! Uiteraard kunnen wij ook voor u boeken. De omgeving Lucca is prachtig, evenals de stad zelf.

Momenteel verblijf ik in de Campagna Senese waar de natuur aan het ontluiken is, iets later dan ‘normaal’ en Covid ver weg lijkt in deze bubbel, verrukkelijk!!!

Laten we hopen dat, alle scepsis ten spijt, de wereld langzaam maar zeker weer een beetje opengaat  en dat de uitdrukking  chi va piano va sano e chi va sano va lontano… meer dan bewaarheid mag worden…

Hopelijk tot ziens op enig moment in La Bella!


Liliane

c77bb453-2d18-e97f-6e94-4780578eb34c-1720536002.jpeg