« SPOLVERARE, RINFRESCARE, CAMBIARE, RINNOVARE E POI…?»

Gepubliceerd op 01-10-2021

SPOLVERARE, RINFRESCARE, CAMBIARE, RINNOVARE E POI…?

Afstoffen, opfrissen, veranderen, vernieuwen en dan…?


Door Covid zijn veel zaken en activiteiten versloft, dan wel onder een laagje stof terecht gekomen en is er, zeker wat Specialitalia betreft, op het gebied van  groepsreizen en cursussen weinig gebeurd. Eerst was reizen onmogelijk, later bleef iedereen de kat uit de boom kijken.

Gelukkig lijkt daar nu verandering in te komen, al is plannen op lange termijn voor ons nog moeilijk. 

Er zijn nog steeds weinig touringcars teruggekeerd in het ‘straatbeeld’, maar de individuele Nederlander was deze zomer alom aanwezig in la Bella. Tel daarbij op de Italiaan die veelal in eigen land is gebleven, dan moge het duidelijk zijn dat de vakantiehuizen veelal het hele seizoen verhuurd waren.

De Italiaanse jeugd lijkt zich relatief makkelijk te schikken naar alle stringente maatregelen die hier mbt Covid nog steeds van kracht zijn.

Wel zijn ze zeer strijdbaar als het gaat over de klimaatveranderingen en zijn ze ook bereid hiervoor de straat op te gaan zoals bijvoorbeeld vorige week in Firenze, al werd daar de 'afstand' zeker niet bewaard!

We zitten zelf alweer een tijdje in la Bella en hebben de afgelopen tijd ook gebruikt om onze business tegen het licht te houden. Menig organisatie van grotere evenementen heeft dat noodgewongen ook moeten doen.

Zo heeft voor het tweede jaar op rij de Palio van Siena geen doorgang kunnen vinden, maar decontrade hebben desalniettemin zeer veel activiteiten op kleine schaal kunnen organiseren waardoor hun leden zich toch betrokken zijn blijven voelen. Hierdoor hopen ze volgend jaar moeiteloos de organisatie van de Palio weer ter hand te kunnen nemen.

De Eroica daarentegen gaat wel weer door, maar ditmaal verspreid over twee dagen (2 en 3 oktober) en met minder deelnemers dan gebruikelijk.
Ook de EcoMaratona del Chianti Classico (15-17 oktober) is aangepast of zoals de organisatie het zelf zegt: ‘vogliamo dare nuovi colori', we willen het anders inkleuren. 
Een paar voorbeelden waaruit blijkt dat zelfs bestaande tradities veranderd kunnen worden…

Vorig jaar zijn de twee geplande Couperusreizen gecanceld en ook dit jaar was het helaas niet mogelijk nieuwe reizen te organiseren.

Voor komend jaar, 2022 dus, zijn we hoopvoller gestemd en zijn we inmiddels druk bezig het programma opnieuw in de steigers te zetten.

Een aantal ingrediënten van deze reis zal ten gevolge van de Covid hoogstwaarschijnlijk veranderen. Zo lijkt Le Giubbe Rosse bijvoorbeeld ècht gesloten, terwijl Il Gabinetto Vieusseux zijn deuren nog niet heropend heeft.

De rol die het kookboek van Artusi speelde in het leven van Couperus en zijn vrouw Elisabeth Artaud zal nòg meer en duidelijker belicht worden.
Aan de basis van onze reis ligt nog steeds het boek ‘Couperus culinair’ van de hand van José Buschman.
Kortom, alle reden om toch weer te overwegen met ons de reis te maken ‘sulle orme di Couperus’.

Mocht de Couperusreis niets voor u zijn, we kunnen menig andere invulling bedenken voor een mooie groepsreis, tutto su misura!

Laat van u horen! Wij staan u graag met raad en daad terzijde!

We draaien nog niet op volle toeren, maar wel warm e poi… chi va piano va sano e chi va sano va lontano…

en...de 'vendemmia' stoort zich niet aan Covid!

A presto🍀

c343c2df-b502-bb86-58b3-9066b40a9c06-1720536201.jpeg