« GIORNATE PARTICOLARI... (vervolg)»

Gepubliceerd op 08-03-2021

GIORNATE PARTICOLARI…  (vervolg)
 
Mijn vorige nieuwsbrief eindigde met de woorden “er gaan ongetwijfeld nog vele bijzondere dagen volgen”.
Vandaag is er zo een, Internationale Vrouwendag en hier dus Festa della Donna, met als symbool de mimosa ! 
Afgelopen zaterdag waren we getuige van een voor Nederland (Chantal Blaak en Mathieu van der Poel) zeeeeer goed verlopen 15e editie van de Strade Bianche in een zonovergoten Provincia di Siena met de finish op de Piazza del Campo. We hadden de renners  graag wat meer tifosi gegund maar ook hier gooide Covid roet in het eten…
Maar wat de afgelopen periode ècht bijzonder maakte was het feit dat ik op 10 februari jl, nav plotselinge koorts, wederom getest moest worden en positief bleek te zijn! Mio marito daarentegen was negatief. Wat nu?!
Als buitenlanders en non residenti zaten we natuurlijk in geen enkel systeem en dat bleek toch wel wat problemi met zich mee te brengen! Ik moest onmiddellijk in isolamento totale en mijn man in quarantena, met als voornaamste doel het voorkomen van besmetting van il marito.
Dit betekende voor ons een letterlijke scheiding van tafel en bed.
Gelukkig brachten vrienden uitkomst en boden zij ons een separaat onderkomen. Super!
Ik kreeg gedurende bijna drie weken mijn bordje op de stoep gezet!
We hebben met vele instanties, vergelijkbaar met onze GGD, te maken gehad, l’Usl, l’Usca, Centrale di Tracciamento ecc..
Vanwege het feit dat we nergens in een systeem zaten en bijgevolg dus ook geen carta sanitaria hebben, bleek vooral het stroomlijnen en coördineren van alle noodzakelijke “acties” een probleem.
Dankzij de fantastische coördinatie van Dottor Benedetti, als data-analist werkzaam bij de ASL Toscana Sud Est, zijn we de afgeven weken “goed” doorgekomen en zijn we beiden inmiddels sinds een paar dagen negatief!
Hij verdient een medaille voor zijn intermediazione sanitaria!
Ik wens iedere buitenlander die onverhoopt in Nederland door Covid wordt getroffen een dergelijke redder in nood toe, vooral in de huidige omstandigheden van de grote toename van het aantal besmettingen en de enorme druk op de ziekenhuizen.
Vanaf morgen is Siena weliswaar weer zona arancione, maar het risico dat de stad volgende week zondag weer zona rossa wordt is niet ondenkbeeldig en dat geldt eigenlijk voor een groot aantal regioni.
Ik ben gelukkig aan het opknappen, maar moet wel riprendere le forze.
Genietend van een prachtig Toscaans landschap dat door het mooie weer van de afgelopen tijd steeds meer ontluikt, gaat dat ongetwijfeld lukken!
Ik wens iedereen una buona Festa della Donna toe.
 
Un caro saluto solare e alla prossima 🍀
 

339d72ba-8006-4ecf-82fc-ef67e26ea9eb-1720535805.jpeg